Sperma concentratie bij mannen afgelopen 50 jaar

Wist jij dat alle manen onvruchtbaar zijn vanaf 2035?!

Een vreemd fenomeen heeft zich voorgedaan in de afgelopen decennia; Mannen worden steeds onvruchtbaarder! Het is zelfs zo erg dat we binnen één generatie mogelijk niet meer kunnen voortplanten.

Uit een studie van de Universiteit van Mount Sinai bleek dat het aantal zaadcellen van de man met 50% is gedaald in de afgelopen 40 jaar. Dat betekent: we zijn half zo vruchtbaar als onze opa’s…

Het aantal zaadcellen daalde van 99 miljoen per milliliter in 1973 naar 47 miljoen per milliliter in 2011. Betekent dit dat we over 40 jaar op 0 zitten..?

Wat veroorzaakt deze mysterieuze daling in vruchtbaarheid? En is er een manier om het tij te keren?

r/NatTestosteron - Sperma Concentratie afgelopen 50 jaar
Sperma Concentratie afgelopen 50 jaar

Waarom hebben we dit dan niet gemerkt?!

De meeste mannen kunnen nog steeds op natuurlijke wijze een kind verwekken, en degenen die dat niet kunnen hebben een vruchtbaarheidsbehandelingsindustrie klaar staan om hen te helpen. Er worden inderdaad minder kinderen verwerkt, maar dit komt ook door het feit dat mensen hier later aan beginnen en ervoor kiezen om er minder te krijgen.

Waarom is dit dan gevaarlijk?..

..Omdat dit grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt! De productie van sperma is de motor van het mannelijk lichaam. Er is een duidelijke correlatie tussen mannen met een slechte sperma kwaliteit en diabetes, kanker en hart-en vaatziekten.

Ook de testosteronspiegel is keihard gedaald. Dit zorgt voor kleinere testikels en dus minder vruchtbaarheid. ‘Wat je ziet is dat de seksuele verschillen afnemen’, aldus dr. Shanna Swan. Mannen zijn minder mannelijk.

Maar hoe kan dit nou?

‘Er is een chemische revolutie aan de gang sinds het begin van de 19e eeuw’, aldus Anna-Maria Andersson. ‘En die is explosief toegenomen na de Tweede Wereldoorlog, toen honderden nieuwe chemicaliën op de markt kwamen. Dit kwam in onze bloedbanen terecht en niemand kende het gevolg hiervan. We werden een levend experiment.

Wanneer een chemische stof je hormonen beïnvloedt, wordt dit een endocriene verstoorder genoemd. En het blijkt dat veel van de verbindingen die worden gebruikt om plastic zacht en flexibel te maken (zoals ftalaten) of om ze harder en sterker te maken (zoals Bisfenol A, of BPA) uitstekende endocriene verstoorders zijn. Ftalaten en BPA bijvoorbeeld, bootsen oestrogeen na in de bloedbaan. Als je een man bent met veel ftalaten in zijn systeem, produceer je minder testosteron en minder sperma. Als een mannelijke foetus in de baarmoeder wordt blootgesteld aan ftalaten, wordt zijn voortplantingssysteem zelf veranderd: hij zal zich minder mannelijk ontwikkelen.

Het probleem is dat deze chemicaliën overal zijn. BPA kan worden gevonden in waterflessen, lunchtrommels en kassabonnen. Ftalaten zijn nog gebruikelijker: ze zitten in medische apparaten, reinigingsmiddelen, verpakkingen, verf, cosmeticaproducten, etc..

Dus, we hebben het allemaal in ons lichaam. En deze chemicaliën worden overgegeven van generatie op generatie.

Vrouwen met verhoogde niveaus van ftalaten in hun urine tijdens de zwangerschap hadden significant meer kans om zoons te krijgen met kleinere testikels. "Wanneer de [foetale] testikels beginnen met het produceren van testosteron, ongeveer week acht van de zwangerschap, produceren ze een beetje minder," zei Swan. "Dat is de essentie van dit hele verhaal. Dus ftalaten verminderen testosteron. De testikels produceren dan geen juist testosteron.

En.. hoe voorkom ik dit..?

Wat jij kunt doen is het volgende:

- Filter je kraanwater (Reverse Osmosis)

- Eet onbewerkt voedsel (koop organisch bij de boer)

- Stimuleer de natuurlijke testosteron productie door sport & beweging

- Supplementeer vanuit de natuur: Vitamine D, Zink & Magnesium

- Breng je hormonen in balans middels Tongkat Ali & Maca

Terug naar blog

Reactie plaatsen