Ontdek de Kracht van Ashwagandha!

Ontdek de Kracht van Ashwagandha!

In de wereld van Ayurveda staat Ashwagandha bekend als een ware krachtpatser. Ashwagandha wordt letterlijk vertaald als 'de wetenschap van lang leven'. Dit is niet zomaar een loze bewering! Al eeuwenlang wordt deze lichtbruine wortel binnen de traditionele hindoeïstische gezondheidsleer ingezet. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer naar Azië te reizen om Ashwagandha en andere Ayurvedische kruiden te vinden. In dit artikel duiken we dieper in op de invloed van Ashwagandha en waar je op moet letten bij het zoeken naar Ashwagandha-supplementen.

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha (Withania somnifera) is een langbloeiende plant met paarse of groene bloemen en een rode vrucht. Deze plant gedijt voornamelijk in India, Centraal- en Zuid-Azië, evenals in delen van Afrika. Hoewel binnen de Ayurvedische traditie de wortels en bladeren van de Ashwagandhaplant al meer dan 4000 jaar worden gebruikt, is het in westerse landen nog relatief onbekend.

Maar daar zou snel verandering in kunnen komen, gezien recente wetenschappelijke ondersteuning voor het gebruik van Ashwagandha. Hierdoor behoort het tot een van de weinige kruiden met zowel wetenschappelijk onderbouwde toepassingen voor zowel de fysieke als mentale functies van ons lichaam.

De Positieve Invloed van Ashwagandha

Een van de meest opmerkelijke eigenschappen van Ashwagandha is het vermogen om te dienen als een adaptogeen. Adaptogene kruiden helpen ons omgaan met stressvolle situaties, waardoor ze ons aanpassingsvermogen ondersteunen tijdens uitdagende momenten. Of het nu gaat om een belangrijk gesprek, een lange vlucht of een examen, een supplement met Ashwagandha kan bijdragen aan het behoud van balans tussen lichaam en geest. Daarnaast biedt dit veelzijdige kruid nog vele andere voordelen:

- Draagt bij aan een gezonde geestelijke balans
- Ontspannend en beschermend tijdens periodes van fysieke stress
- Ondersteunt het energieniveau en uithoudingsvermogen
- Gunstig voor spieropbouw
- Ondersteunt een gezonde seksuele functie bij mannen en gezonde voortplantingsorganen bij vrouwen

Waar moet je op letten bij het kopen van Ashwagandha-supplementen?

Ashwagandha-supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder tabletten, capsules en poeder. Bij de aanschaf van Ashwagandha is het belangrijk op een aantal zaken te letten. Geef de voorkeur aan een Ashwagandha-extract dat uitsluitend bestaat uit de wortels van de Withania somnifera-plant, met een hoog gehalte aan withanoliden. Let ook op de aanbevolen dosering: vanwege de rustgevende eigenschappen van Ashwagandha is het het beste om het later op de dag of voor het slapengaan in te nemen. Vermijd het gebruik van koffie of andere stimulerende middelen, zodat Ashwagandha optimaal kan werken.

KSM-66®: Het Beste Ashwagandha-extract

Bij QualiGreen hebben we gekozen voor het beste Ashwagandha-extract dat wereldwijd beschikbaar is: KSM-66®. Dit gepatenteerde ingrediënt bestaat uitsluitend uit de wortels van de Withania somnifera-plant. KSM-66® Ashwagandha is het meest geconcentreerde extract op de wereldmarkt en wordt momenteel ook het meest uitgebreid wetenschappelijk onderzocht, met zeer positieve resultaten. Bovendien is KSM-66® Ashwagandha 100% biologisch en Non-GMO gecertificeerd. Onze Ashwagandha 500 mg capsules bevatten ook BioPerine® voor een verbeterde en snellere opname van Ashwagandha. Bij QualiGreen streven we ernaar alleen het beste van Ashwagandha aan te bieden, zodat jij optimaal van de voordelen kunt genieten.

 

🛒 Bestel Ashwagandha hier! 🛒

Terug naar blog

Reactie plaatsen