maca 60 capsules

Maca: Ontdek de Voordelen!

Maca, ook bekend als Peruaanse ginseng, wint aan populariteit en brengt talloze voordelen met zich mee. Hoewel het bekend staat om zijn positieve invloed op het libido, heeft maca nog veel meer te bieden. Ontdek hier alles over de voordelen van maca en hoe je de hoogste kwaliteit kunt herkennen.

Wat is Maca?

Maca is een plant die groeit in het Andesgebergte in Peru en staat bekend als een knolgewas. Ook wel Peruaanse ginseng genoemd, draagt het de Latijnse naam Lepidium meyenii. De wortel van deze tweejarige plant wordt gebruikt voor consumptie en supplementen.

Waar komt Maca vandaan?

Maca vindt zijn oorsprong in Peru, waar het al meer dan 2.000 jaar wordt verbouwd en gegeten. De Inca's geloofden dat het kracht en energie gaf aan hun krijgers. De plant gedijt in het Andesgebergte, blootgesteld aan veel zonlicht en koude weersomstandigheden.

Welke Soorten Maca zijn er?

Er zijn drie verschillende soorten maca: gele, rode en zwarte maca. Gele maca is het meest bekend en wordt vaak gebruikt. Het bevat essentiële aminozuren, vitaminen A, B1, B2, B3, C, en mineralen zoals ijzer, magnesium, zink en calcium. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Voordelen van Maca

  • Natuurlijke energiebooster
  • Ondersteunt vruchtbaarheid
  • Balans in hormonen
  • Verbeterde stemming
  • Positief effect op libido

Maca voor Extra Energie

Maca bevat van nature veel calcium en ijzer, wat bijdraagt aan de energievoorziening van lichaamscellen. Het fungeert als een natuurlijke energiebooster.

Maca voor Mannen en Vrouwen

Onderzoek toont aan dat maca de hoeveelheid zaadcellen bij mannen kan verhogen. Bij vrouwen kan het de hormoonbalans positief beïnvloeden, hoewel verder onderzoek nodig is.

Maca voor Hormoonbalans

Als adaptogeen bevordert maca de verbetering van hormonale balans bij zowel mannen als vrouwen. Het kan vrouwen helpen bij het verlichten van overgangsverschijnselen.

Maca voor Libido

Maca heeft een positief effect op het libido van zowel mannen als vrouwen, dankzij stoffen die neurotransmitters beïnvloeden die seksueel functioneren reguleren.

Welke Vorm van Maca?

Maca is verkrijgbaar in capsulevorm, afgeleid van de maca wortel. 

Beste Kwaliteit Maca

Onze Maca voldoet aan de volgende eisen:

  • Herkomst uit Peru
  • Biologisch geteeld
  • Niet onderworpen aan hitteprocessen
  • Glutenvrij
  • Geschikt voor veganisten

Ontdek de veelzijdige voordelen van maca en geniet van een natuurlijke boost voor je welzijn!

Terug naar blog

Reactie plaatsen